Moto Guzzi plaagt met nieuw model voor eeuwfeest

Vorige week vierde Moto Guzzi haar 100ste verjaardag als motorfabrikant. Da’s geen onbelangrijke prestatie voor een motormerk. Het Italiaanse merk bewees dat ze zelfs na een eeuw nog kunnen toveren.

Lowres beeld

We zeggen dit omdat Moto Guzzi terloops een glimp van een toekomstige motorfiets in het overvloedige jubileummateriaal stopte. Het lijkt erop dat niet al te veel motorrijders het hebben opgemerkt.
De foto in kwestie is een relatief lage resolutie beeld dat een glimp van een motorfiets laat zien, die natuurlijk verder is verdoezeld door manipulatie met Photoshop. Toch kunnen we zien dat de machine niet al te veel kuipwerk heeft  en er vrij sportief uitziet, naar Moto Guzzi-normen dan.

100 jaar Moto Guzzi: 10 modellen die geschiedenis schreven

V85-platform

Vooralsnog zetten we in dat de de nieuwe motorfiets met het V85-blok wordt uitgerust. Dat beschikt over een 850cc luchtgekoelde V-twin. Logisch, want we weten dat het V85-blok een platform zal worden voor een hele reeks motorfietsen, niet alleen voor de Moto Guzzi V85TT.

We moeten nog een aanzienlijke tijd wachten op de komst ervan. Moto Guzzi is nog steeds bezig met een inhaalslag door alle maatregelen om Covid-19 buiten de deur te houden. Dat speelt de volledige motorfietsindustrie parten. De problemen zijn met name voelbaar in de toeleveringsketen, vooral voor onderdelen uit Azië.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?