woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Moto Guzzi plaagt met nieuw model voor eeuwfeest

Vorige week vierde Moto Guzzi haar 100ste verjaardag als motorfabrikant. Da’s geen onbelangrijke prestatie voor een motormerk. Het Italiaanse merk bewees dat ze zelfs na een eeuw nog kunnen toveren.

Lowres beeld

We zeggen dit omdat Moto Guzzi terloops een glimp van een toekomstige motorfiets in het overvloedige jubileummateriaal stopte. Het lijkt erop dat niet al te veel motorrijders het hebben opgemerkt.
De foto in kwestie is een relatief lage resolutie beeld dat een glimp van een motorfiets laat zien, die natuurlijk verder is verdoezeld door manipulatie met Photoshop. Toch kunnen we zien dat de machine niet al te veel kuipwerk heeft  en er vrij sportief uitziet, naar Moto Guzzi-normen dan.

100 jaar Moto Guzzi: 10 modellen die geschiedenis schreven

V85-platform

Vooralsnog zetten we in dat de de nieuwe motorfiets met het V85-blok wordt uitgerust. Dat beschikt over een 850cc luchtgekoelde V-twin. Logisch, want we weten dat het V85-blok een platform zal worden voor een hele reeks motorfietsen, niet alleen voor de Moto Guzzi V85TT.

We moeten nog een aanzienlijke tijd wachten op de komst ervan. Moto Guzzi is nog steeds bezig met een inhaalslag door alle maatregelen om Covid-19 buiten de deur te houden. Dat speelt de volledige motorfietsindustrie parten. De problemen zijn met name voelbaar in de toeleveringsketen, vooral voor onderdelen uit Azië.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen