woensdag 19 juni 2024

Moto Guzzi Radicale 850, V85 TT omgebouwd tot sexy Scrambler

Custom shop Officine Rossopuro is geen onbekende voor Moto Guzzi’s. De Italiaanse garage is gespecialiseerd in oude en nieuwe Guzzi’s, maar Mandello Del Lario’s nieuwste adventure bike, de V85 TT, vormde een nieuwe uitdaging voor oprichter Filippo Barbacane.

De Moto Guzzi V85 TT, die in 2019 op de markt kwam, richtte zich op een ondergewaardeerd publiek binnen de adventure-categorie. Op de grens tussen retro en modern, touring en off-road, gaf de op vintage geïnspireerde ADV voorrang aan eenvoud en rijplezier boven regelrechte prestaties.

Een klant gaf Barbacane de opdracht om van de V85 TT een lichtgewicht scrambler te maken. De custom bouwer was meer dan blij om te voldoen aan deze wens. Om het fysieke en visuele gewicht van de Guzzi te verminderen, gooide Barbacane de standaard blikken weg. In plaats daarvan vormde hij zijn eigen aluminium benzinetank en staartstuk van een polystyreen model.

Deze Moto Guzzi V8 GP Racer-replica is eigenlijk een Honda Monkey

Een ingekort, hoog gemonteerd voorspatbord, hoekige zijpanelen en een koplampgondel maken de cosmetische ommezwaai compleet, terwijl de smaakvolle en toch in het oog springende groen/wit/rode kleurstelling dient als een ode aan zowel Officine Rossopuro als het thuisland van Moto Guzzi.

Barbacane verwijderde niet alleen het passagierszadel en de voetsteunen, maar paste ook de ergonomie voor de rijder aan voor een agressievere stijl. Een skid plate, Pirelli Scorpion Rally STR-banden en Bitubo-vering helpen de Radicale 850 om af en toe een uitstapje in het terrein te maken, terwijl de LED-verlichting, Mass-uitlaat en LSL-spiegels de rijder veilig op de weg houden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen