zaterdag 15 juni 2024

Deze Moto Guzzi V8 GP Racer-replica is eigenlijk een Honda Monkey

Dit is in de basis een Honda Monkey, die werd aangepakt door het Japanse/Thaise-team van Ganesha Custom, K-Win en NOTE. Het is ook geen eenmalige custom; deze replica kun je kopen, hoewel vermoedelijk slechts in zeer beperkte hoeveelheden.

De Monkey Racer Replica roept de styling op van de 1950 Moto Guzzi V8 GP-racer. Deze legendarische motorfiets bracht naar verluidt 80 pk naar de krukas bij een toerental van iets meer dan 12.000 tpm. De Moto Guzzi haalde ook een recordsnelheid van 286,5 km tijdens de Belgische grand prix van 1957. We denken niet dat de omgebouwde Monkey tot deze snelheden in staat is. Tenminste, dat hopen we.

Maar er zit meer achter deze Monkey Racer Replica dan alleen Guzzi-geschiedenis. Ook de beroemde mangameester Akira Toriyama is een grote inspiratiebron. Deze motor komt uit het Dragon Ball-universum, waar het eigenlijk een Moto Guzzi V8 racer-geïnspireerde mech is.

Bulma, het personage dat de Variabele Nr. 19 berijdt, kan hem laten transformeren tussen een motorfiets, een mech met twee poten en een trike. Dead giveaways zijn de ‘Capsule Corp.’-branding op de tank, evenals de grote 19-nummerplaat op de zijkant. De smalle, zwarte, knipperende ‘lichtstaven’ aan weerszijden van de koplamp vervangen de kanonnen uit de manga.

Toriyama’s werk is bekend om zijn integratie van fantastische extrapolaties van zeer echte auto’s en motorfietsen. Het is manga, dus hij kan real-world voertuigen alles laten doen wat hij wil. En zo komen we aan in 2022, waar drie echte customizers Toriyama’s kijk op de Moto Guzzi naar de echte wereld hebben gebracht. De Monkey 125 is een populaire machine in Japan en Thailand waar-ie gebruikt wordt als een kant-en-klare kandidaat voor customizen.

Oberdan Bezzi: Moto Guzzi V 100 Fast Rider Concept

Interessant genoeg verkoopt Ganesha Custom de Monkey Racer Replica op zijn website, voor een vraagprijs van 1.595.000 yen, inclusief belasting maar exclusief verzendkosten. Dat is ongeveer 11.530 euro volgens de huidige omrekenkoersen. Dat lijkt veel voor een Monkey, maar is weinig een custom als deze. Het is onduidelijk hoeveel er gemaakt gaan worden, waarschijnlijk zal de oplage beperkt blijven.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen