maandag 27 mei 2024

2024 Moto Morini Corsaro Sport: terug naar de sportmotor

Tilde Moto Morini net nog het doek van de Corsaro 750 op, maar daarna was meteen een nóg knappere verschijning aan de beurt. Het merk, dat tegenwoordig gevestigd is in Trivulzio, komt na een succesvolle heropleving van adventure- en naked-motoren nu helemaal terug met een pure sportmotor gebaseerd op de Corsaro 750: de Corsaro Sport!

Het grote verschil ten opzichte van de naked-versie is uiteraard het volledige kuipwerk, dat zelfs met half dichtgeknepen ogen doet denken aan de vroegere Ducati Desmosedici. Alleen priemen er in dit geval identieke DRL-ledstrips door de opening in de kuip – deze nieuwe huisstijl is zeker niet verkeerd!

Strak achterwerk

De tank heeft uitsparingen om je knieën tegenaan te drukken en het strak vormgegeven achterste gedeelte kan ontdaan worden van het duozitdeksel. Een setje clip-ons, twee sportievere uitlaatdempers en hoog geplaatste voetsteunen maken het atletische plaatje helemaal compleet.

Het erg fraai ogende aluminium frame, dat goed zichtbaar is, lijkt in eerste instantie overeen te komen met het exemplaar (met aluminium swingarm) op de Corsaro 750. Dat geldt overigens ook voor de ophanging en remmenwinkel die identiek lijken te zijn. De totale lengte (2.170 mm) en wielbasis (1.462 mm) die gelijk blijven, lijken dit idee te bevestigen.

Moto Morini Corsaro 750: met gloednieuwe V-twin

Identieke motor Net als zijn naakte broertje wordt de Corsaro Sport aangedreven door de nieuwe 749 cc 90° V-twin. De boring en slag blijven hetzelfde, evenals de vier kleppen per cilinder, contraroterende krukas en het piekvermogen van 96 pk. Ook voor deze versie zal er een A2-variant op de markt komen.

Verschillen Hoewel er ook verschillen zijn: zo is de achterband breder (190/55-17 in vergelijking met 180) en is de zithoogte 20 mm hoger (840 mm). Ondanks dat het kuipwerk zonder twijfel meer weegt dan dat van de naked-versie, geeft Moto Morini voor deze telg ook een rijklaargewicht van ‘minder dan 200 kg’ en een topsnelheid van ‘meer dan 210 km/u’ op. Verdere details zullen ongetwijfeld binnenkort volgen!

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen