vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MOTO73-lezersreis naar Andalusië

In het voorjaar lekker rondrijden in het warme Spanje? Dat kan met de MOTO73-lezersreis, een achtdaagse rondreis van 22 tot en met 29 maart, door het fraaie Andalusië; een waar stuurparadijs voor de motorrijder die van serene rust en mooie landschappen houdt. Bijzonder aan dit gebied is het strakken en nieuwe asfalt, terwijl de temperatuur in maart al hoog te noemen is.

Deze MOTO73-lezersreis wordt begeleid door TB Travel. Startpunt is het aan de kust gelegen plaatsje Mojacar, waar je na slechts 2,5 uur vliegen en een korte transfer in het viersterrenhotel arriveert. In de bijbehorende veilige en afgesloten garage staat je eigen (of huur-)motor klaar. Misschien is er nog tijd voor een kort verkennend rondje? Of toch liever een verfrissende duik in een van de zwembaden?

MOTO73 en TB Travel hebben met zorg de mooiste plekjes, schitterendste vergezichten en vooral motorvriendelijke weggetjes in deze mooie rondreis samengevoegd. De afwisseling van bergwegen, diepblauwe meren en adembenemende landschappen maakt deze reis tot een unieke belevenis. We rijden (met voorrijder) in kleine groepjes, zodat je maximaal kunt genieten van deze trip. De eerste dagen gaat het stuur zuidwaarts en ‘ronden’ we de oostpunt van Zuid-Spanje, met onder andere een tussenstop in bruisend Malaga. We zien rotsformaties die hoog boven de zee uittorenen en bochtige wegen die als een lang grijs lint de horizon in kronkelen. Bocht na bocht goed asfalt. Uiteindelijk rijden we de bergen in. Onderweg passeren we ruïnes van kastelen die in de gouden zon, met op de achtergrond een felblauwe lucht (in maart!) en ontelbare olijfbomen, het mooiste decor ter wereld vormen.

Ook aan cultuur onderweg geen gebrek. Als we via de binnenlanden weer westwaarts rijden, overnachten we bijvoorbeeld in het schitterende Granada, waar de rijke historie en de fascinerende architectuur overheersen. Het wereldberoemde fort Alhambra is tevens in te passen in het programma. Maar ook het wat kleinere Ronda is een aangename verrassing. Met recht een plaats die we je niet mogen onthouden tijdens deze tocht. De kloof die deze stad letterlijk doormidden splijt, trekt veel bekijks en is een echte toeristische trekpleister. De volgende dag rijden we weer door prachtige natuurparken en witte dorpjes en is het intens genieten van de stilte en rust om je heen. De eindeloze glooiende wegen zorgen telkens voor afwisselende vergezichten, met af en toe een onderbreking van een kudde schapen of een verdwaalde lome ezel. Ook de Sierra Nevada, die in deze route is opgenomen, biedt een flinke uitdaging en zorgt bocht na bocht voor afwisseling en plezier.

Je raakt eigenlijk niet uitgetoerd hier, maar na zes rijdagen wordt het toch tijd om langzaamaan afscheid te nemen van de rijke cultuur, de heerlijke terrassen en de pittige bochten. We eindigen weer in Mojacar, waar we aanschuiven bij het dinerbuffet (met live cooking), waarna het tijd wordt om je koffer te pakken voor de terugreis.

Je kunt boeken voor €1395, dat is inclusief het transport van je eigen motor en inclusief:

– 5 overnachtingen op basis van. 2-persoonskamer, logies en ontbijt
– 2 overnachtingen op basis van 2-persoonskamer, half pension
– Retourtransport eigen motor (Haaksbergen-Mojacar)
– Toerbegeleiding
– Uitgebreid roadbook
– Dagroutes aangeleverd voor gebruik eigen GPS
– Bagagetransport
– Luchthaven-hoteltransfer
– Uniek TB Travel T-shirt

De volgende zaken zitten níet bij de prijs inbegrepen:

– Retourvlucht op basis van dagprijs v.a. € 109 retour
– Eenpersoonskamer toeslag: € 140
– Prijs duopassagier: € 695
– Eventueel eerdere aankomst/langer verblijf mogelijk
– Huurmotor (Harley-Davidson, Triumph, Honda of KTM), incl. verzekering: € 200

Deze MOTO73-lezersreis kun je boeken bij TB Travel. Bel 053-2030443 of mail naar info@tbtravel.nl. Voor vragen kun je er uiteraard ook terecht.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen