woensdag 1 mei 2024

MOTO73-medewerker Kees Siroo overleden

MOTO73-medewerker Kees Siroo is overleden. Kees liet zondagmorgen 18 juni weten dat het niet meer ging. Liefhebber als hij was, keek hij zondagavond met de kleinkinderen nog naar de overwinning van Max Verstappen in de F1 van Canada. Na afloop van de race kwam de arts, die hem in een genadige slaap bracht. Kort na middernacht, op maandag 19 juni overleed Kees.

Voor MOTO73 verzorgde Kees een kwart eeuw de berichtgeving over trial, enduro, Supermoto en IDC-races. Als fan van zijn streekgenoot Henk van Kessel kwam Kees in aanraking met de motorsport. Hij werd actief voor de fanclub en schreef aerikelen voor huis-aan-huis-bladen in de omgeving. Omdat hij meer motorsporters uit de regio kende, zoals de zijspancrossers van de familie Bens, werd hem wekelijks een pagina te schrijven. Daar moesten natuurlijk ook foto’s bij waardoor Kees zich het vak van fotograaf eigen maakte.

Een aantal jaren geleden werd bij Kees een tumor in zijn longen gevonden. Hij benutte elke medische mogelijkheid van behandeling van de tumor en deelde het resultaat van de behandelingen met de buitenwereld. Begin mei kreeg hij te horen te horen dat de artsen niets meer voor hem konden doen. Tot het laatste moment bleef Kees naar Assen gaan en bezocht nog de Ducati Club Race en de IDC-races. Hij benutte zijn bezoeken om afscheid van iedereen te nemen. Begin juni kwamen vrienden en bekenden bij een van zijn dochters bij elkaar om afscheid van Kees te nemen. ‘Ik heb een mooi leven gehad’, zei Kees daar. Hij is 75 jaar geworden.

Jan Boer
Jan Boer
Jan Boer werkte jarenlang voor de redactie van MOTO73 en doet dat inmiddels als gepensioneerde liefhebber nog altijd met dezelfde passie en kennis.

1 Reactie

  1. Vandaag staan we aan de vooravond van weer een volgende TT. Hoeveel hebben we er gedaan? Maar nu echter na die vele tientallen jaren, zonder jouw Kees. Zal vreemd zijn, jouw niet meer bij de TT te zien. Jouw grootste evenement, jouw TT, maar je was er ook altijd vooral voor de gewone rijders. Nationale rijders of de beginnende rijder, Je was er eigenlijk altijd voor iedereen. Altijd die lach, altijd dat ontspannende praatje, altijd de gastvrijheid!
    We gaan je missen Kees!
    Rust zacht!
    Guus

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen