MOTO73 nummer 11 iets later

Mocht je nou vol smart zitten te wachten op de nieuwe MOTO73, dan willen we je bij dezen onze oprechte excuses aanbieden. Onhandig als het is, is MOTO73 nummer 11 namelijk een beetje vertraagd. Het lange Pinksterweekend gooit roet in het eten en dus komt hij een dagje later.

In eerste instantie zou je de elfde editie van dit jaar ontvangen op vrijdag 20 mei, maar nu komt ‘ie toch echt pas zaterdag 21 mei. Om het goed te maken hebben we dit nummer wel extra vol met tof spul gegooid.

‘Wat dan wel?’, horen we je zeggen. We doen een greep, als een goedmakertje, zeg maar!

MULTITEST – Vierkoppig allroad-avontuur
Vier Japanners, vier allroads. Suzuki vaardigt de V-Strom 1000 af, Kawasaki stuurt de Versys 1000 en van Yamaha komt het zware geschut in de vorm van de XT1200Z Super Ténéré. Allemaal om de Honda CRF1000L Africa Twin weerstand te bieden, maar of het genoeg is?

INTRODUCTIE – Yamaha MT-10: een tien?
Jarno van Osch reed Yamaha’s nieuwe powernaked op basis van de R1. Is het een Yamaha YZF-R1 zonder kuipen of is dat echt te kort door de bocht? Wij weten het niet, Jarno wel. Hij doet het uit de doeken!

1-TEGEN-1 – Triumph Daytona 675R vs Kawasaki ZX-6R
De grote strijd der supersport-valsspelers? Zo kun je het noemen, want de ZX-6R is een 600 met 36cc te veel en de Daytona heeft er zelfs 75 meer, maar die heeft weer een cilinder minder. Randy en Bob zochten het uit op Assen.

DUOTEST – BMW F700GS vs BMW F800GS
Op papier schelen ze niet zoveel, maar motoren rijden niet op papier, maar op de weg. Dus zetten we twee ‘lichte’ Gelände Sport-fietsen op de weg en tegenover elkaar. 

Foto’s: Henny B. Stern, Yamaha en Jowin Boerboom

[justified_image_grid ids=23891,23892,23893,23894]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.