vrijdag 8 december 2023

MOTO73 Preview: Een jaar als Jackaroo

Cowboys spelen tot op de dag van vandaag tot de verbeelding. Vrijgevochten figuren die in the middle of nowhere vee drijven. In Australië vind je ze nog. Maar deze ‘jackaroos’ hebben daar het paard al lang verruild voor een crossmotor. In MOTO73 editie 26/1 lees je hoe Ward de Bles een jaar lang dat harde leven leefde.

‘Zit je dan, aan de andere kant van de wereld.’ Die gedachte schiet door mijn hoofd wanneer ik net aangekomen ben op Mount Victor station, mijn werkplek voor de komende tijd. Twee uur eerder stap ik uit de bus in Yunta, een weinigzeggend plaatsje dat ongeveer driehonderd kilometer ten noorden van Adelaide ligt. Daar wacht een vrachtwagen op me bestuurd door Luke, de leidinggevende of wel ‘overseer’ van de station.

Luke is wat ze in Australië een ‘bogan’ noemen: een extreem lompe hark met een zwaar accent.

We moeten ongeveer tachtig kilometer rijden om bij Mount Victor station te komen die aan de voet van de gelijknamige berg ligt. In de wijde omtrek is die berg het enige duidelijke herkenningspunt hier in de bush. Luke is wat ze in Australië een ‘bogan’ noemen: een extreem lompe hark met een zwaar accent. Nu is mijn Engels echt niet slecht maar gedurende de tachtig kilometer die we moeten rijden versta ik misschien twee dingen van wat hij zegt.

Aangekomen op de station wijst hij kordaat naar het gebouw waar ik slaap en vervolgens naar een groter gebouw. ‘Om half zes staat daar het eten klaar’ hoor ik hem zeggen waarna hij met de vrachtwagen wegrijdt. Wordt dit het hele jaar zo?

Het hele verhaal lees je in editie 26/1 van MOTO73 die nu in de schappen ligt. Meer van het thuisshoppen?  Je kunt het nummer ook los bestellen en thuis laten bezorgen! Sowieso nooit meer een editie van MOTO73 missen? Kijk dan ook eens bij de abonnementsaanbiedingen!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen