MotoGP Brno terugblik

Vorige week vroegen we sportredacteur Marien naar zijn voorspelling voor de MotoGP in Brno:

“Een voorspelling maken in 2017 is vragen om problemen. Eén ding weet je zeker; op de maandag na de Grand Prix zal je hoe dan ook uitgelachen worden omdat je er weer eens naast zit… Uiteraard speelt Michelin hier een grote rol in, maar ook de factor weer is niet te voorspellen. Zeker niet in Brno. Voorlopig lijkt het echter droog te blijven en dat maakt het iets gemakkelijker. Met vier rijders binnen tien punten – en vijf rijders binnen 26 punten – draait het ook in Tsjechië om de details. Doordat Honda daar onlangs een nieuw frame succesvol getest heeft, verwacht ik dat Marc Marquez gaat winnen. De voorsprong die Honda hierdoor heeft zal namelijk lastig in te lopen zijn. Al heeft Marquez er slechts twee keer gewonnen, eén keer in de Moto2 (2012) en één keer in MotoGP (2013).

Stiekem kijk ik echter veel meer uit naar de Moto3 met Bo Bendsneyder. Onlangs heb ik hem nog uitgebreid gesproken voor een verhaal dat in de komende MOTO73 staat. Luisterend naar hem, viel het mij op dat hij ongelooflijk volwassen is en weet waar hij staat en weet wat hij kan. Dat het in de eerste seizoenshelft lastig verliep, heeft hem duidelijk niet in paniek gebracht. Als het goed is, heeft KTM een aantal updates klaar, waaronder een iets andere kuip die beter bij Bo moet passen. Weet hij een paar tienden te vinden, kan het zomaar een heel leuk weekeinde voor Nederland worden.”

De voorspelling van de MotoGP had Marien goed. En dat vraagt natuurlijk om een reactie. Marien:

“Tja, wat moet je zeggen. Toen Marquez voor de zachte regenband koos, zag ik mijn voorspelling ineens in het water vallen. Kort daarna bleek waarom ik geen coureur ben, want ook de vroege stop van Marquez zag ik niet goedkomen… Briljant zoals hij dat deed en hoe hij daarna reed. Daar kan ik echt van genieten. Achteraf hoorde ik van velen dat ze flag-to-flag niets vinden. Ik ben het daar echt niet mee eens, want niets zo vervelend als een race die stilgelegd wordt (of zelfs niet verreden wordt zoals in Amerika). Motorracen is een buitensport en dus heb je te maken met veranderend weer.” 

Voor Bendsneyder was het een sterk weekend, alleen moest hij het podium net aan zich voorbij laten gaan. Met een vierde plek was hij niet blij en zelfs teleurgesteld, maar toch kijkt hij terug naar een positief weekend. Marien: 

“Bo reed gewoon fantastisch. Natuurlijk had hij achteraf wellicht iets anders kunnen doen, maar daar heb je niets aan en van dat soort gezeur kan ik dus echt wel moe worden. Hij moest op de motor de beslissing nemen en deed dat geweldig. Anders rij je niet aan kop van de Moto3. Dat anderen onder de iets drogere omstandigheden een beter gevoel hadden met de baan, kan gebeuren met alleen maar toppers aan de start. Uit het MOTO73-verslag van collega Jan Boer begrijp ik dat volgende race echt de nieuwe kuipen er zijn. Dat zou perfect zijn voor de Red Bull Ring met best veel rechtdoormeters.”

Foto: 2snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.