Motor en film > Freebird

De motorklucht is springlevend. Frankrijk had Mammuth (2010), de VS Wild Hogs (2008) en Groot-Brittannië Freebird (2008). Een film met drie gemotoriseerde cannabisten die verwikkeld raken in een middeleeuwse veldslag tussen motorbendes. Motorkoeriers zijn in Nederland een tamelijk onbekend verschijnsel. In ieder geval in de steden. Fiets- en brommerkoeriers zijn efficiënter, omdat onze steden vaak kleiner en krapper zijn dan elders in Europa. In de binnenstad van Amsterdam bijvoorbeeld wint een fietser het met gemak van een motorrijder. In Londen – welbeschouwd een samenklontering dorpen groter dan de provincie Utrecht – is een motorfiets juist het perfecte transportmiddel. Freebird is een film over drie bevriende motorkoeriers uit Londen, die eropuit trekken om in Wales een missie te volbrengen.

Lees meer in de nieuwe MOTO73, nummer 9, die nu in de winkel ligt!

Tekst: Fanta Voogd
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.