Harley-Davidson verkoopt meer motorfietsen

Het Amerikaanse Harley-Davidson heeft in het afgelopen kwartaal ruim 20 procent meer motorfietsen verkocht dan een jaar eerder en verwacht dat de verkoop dit jaar sterker zal toenemen dan eerder werd voorspeld. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

De wereldwijde verkoop via dealers van Harley-Davidson kwam uit op 59.677 motorfietsen. In de Verenigde Staten ging de verkoop met meer dan 25 procent omhoog. De omzet steeg met 20 procent tot 1,27 miljard dollar (963 miljoen euro) en de winst klom met 44 procent tot 172 miljoen dollar. De cijfers waren beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

Voor dit jaar rekent Harley-Davidson op een verkoop van 245.000 tot 250.000 motorfietsen. Dat zijn er 5000 meer dan bij een eerdere prognose. In 2011 verkocht het bedrijf ruim 235.000 motorfietsen. Volgens Harley-Davidson zijn er vooral meer jongere klanten.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.