zaterdag 20 april 2024

Motor en film > One Week (2008, Canada)

Wat zou je doen als je zou weten dat je nog maar een dag, of een week, of een maand te leven had? Dat is de centrale vraag in One Week. Ben Tyler besluit op een oude Norton een rit te maken van Toronto naar Tofino, aan de Canadese westkust. Een droevige maar ook humorvolle film, waarin de hoofdpersoon op de motor ontdekt welke dingen er echt toe doen.

Alleen eropuit trekken kan louterend werken. Een manier om de fabrieksinstellingen van je brein te herstellen. De omvang en ernst van zo’n expeditie kunnen variëren. Van een ritje langs de IJsselmeerdijk na een huiselijke ruzie, tot een transcontinentale motortrip nadat je te horen hebt gekregen dat je niet lang meer te leven hebt. Over dat laatste gaat de Canadese film One Week.

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen