Motor en film > One Week (2008, Canada)

Wat zou je doen als je zou weten dat je nog maar een dag, of een week, of een maand te leven had? Dat is de centrale vraag in One Week. Ben Tyler besluit op een oude Norton een rit te maken van Toronto naar Tofino, aan de Canadese westkust. Een droevige maar ook humorvolle film, waarin de hoofdpersoon op de motor ontdekt welke dingen er echt toe doen.

Alleen eropuit trekken kan louterend werken. Een manier om de fabrieksinstellingen van je brein te herstellen. De omvang en ernst van zo’n expeditie kunnen variëren. Van een ritje langs de IJsselmeerdijk na een huiselijke ruzie, tot een transcontinentale motortrip nadat je te horen hebt gekregen dat je niet lang meer te leven hebt. Over dat laatste gaat de Canadese film One Week.

Tekst: Fanta Voogd

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.