donderdag 28 maart 2024

Politie helpt motorfietser op weg

Een 25-jarige motorfietser op wereldreis is afgelopen week van de A27 gehaald. De man reed op een volgens politiebegrippen ondeugdelijke motorfiets maar kon na hulp van de politie en een garagebedrijf weer verder.

De wereldreiziger uit Engeland is met zijn motorfiets bezig met een wereldreis van Maleisië naar Engeland , waarbij hij geld inzamelt voor het Rode Kruis. Agenten zagen de man rijden op de A27 en haalden hem van de weg. Ze twijfelden of de motor een motorfiets of bromfiets was. Nader onderzoek van verkeersspecialisten van de Politie Zuid-Holland-Zuid wees uit dat het daadwerkelijk om een motorfiets ging, waarmee de man in principe de autosnelweg op mocht.

Toch werd het de man verboden verder te rijden doordat zijn motorfiets enkele gebreken vertoonde. Daar kreeg de man van de politie een waarschuwing voor. Een plaatselijk garagebedrijf uit Gorinchem herstelde de gebreken van de motorfiets gratis en gaf de motorfiets bovendien een servicebeurt.

De motorfietser bleek ook geen handschoenen te hebben, waarna een van de agenten haar handschoenen aan hem afstond en de man met warme handen weer verder richting Engeland kon.

Bron: politie.nl
Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen