Politie helpt motorfietser op weg

Een 25-jarige motorfietser op wereldreis is afgelopen week van de A27 gehaald. De man reed op een volgens politiebegrippen ondeugdelijke motorfiets maar kon na hulp van de politie en een garagebedrijf weer verder.

De wereldreiziger uit Engeland is met zijn motorfiets bezig met een wereldreis van Maleisië naar Engeland , waarbij hij geld inzamelt voor het Rode Kruis. Agenten zagen de man rijden op de A27 en haalden hem van de weg. Ze twijfelden of de motor een motorfiets of bromfiets was. Nader onderzoek van verkeersspecialisten van de Politie Zuid-Holland-Zuid wees uit dat het daadwerkelijk om een motorfiets ging, waarmee de man in principe de autosnelweg op mocht.

Toch werd het de man verboden verder te rijden doordat zijn motorfiets enkele gebreken vertoonde. Daar kreeg de man van de politie een waarschuwing voor. Een plaatselijk garagebedrijf uit Gorinchem herstelde de gebreken van de motorfiets gratis en gaf de motorfiets bovendien een servicebeurt.

De motorfietser bleek ook geen handschoenen te hebben, waarna een van de agenten haar handschoenen aan hem afstond en de man met warme handen weer verder richting Engeland kon.

Bron: politie.nl
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.