Motor & Film > Biker Boyz (2003)

De 18-jarige Kid (Derek Luke) is aspirant-lid van de Black Knights. Ook zijn vader is lid van de bende en vaste mecanicien van clubleider Smoke (Laurence Fishburne). Tijdens een nachtelijke straatrace wordt Kids vader gedood door een uit de bocht vliegende motor. De jongen besluit de Black Knights te verlaten en Smoke van zijn troon te stoten als King of Cali, de opperpresident van alle motorclubs in Californië. Om zijn doel te bereiken richt hij zijn eigen club op: de Biker Boyz. Door het winnen van straatraces stijgt zijn multiculturele bende snel in de motorclub-pikorde. Wat uiteindelijk leidt tot de apotheose van de film, de beslissende race tussen Kid en Smoke.

Meer lezen? Mis dan het artikel van Fanta Voogd in nummer 3 van MOTO73 niet. Deze editie ligt tot en met 15 februari in de winkel.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.