zaterdag 15 juni 2024

Motor & Film > Biker Boyz (2003)

De 18-jarige Kid (Derek Luke) is aspirant-lid van de Black Knights. Ook zijn vader is lid van de bende en vaste mecanicien van clubleider Smoke (Laurence Fishburne). Tijdens een nachtelijke straatrace wordt Kids vader gedood door een uit de bocht vliegende motor. De jongen besluit de Black Knights te verlaten en Smoke van zijn troon te stoten als King of Cali, de opperpresident van alle motorclubs in Californië. Om zijn doel te bereiken richt hij zijn eigen club op: de Biker Boyz. Door het winnen van straatraces stijgt zijn multiculturele bende snel in de motorclub-pikorde. Wat uiteindelijk leidt tot de apotheose van de film, de beslissende race tussen Kid en Smoke.

Meer lezen? Mis dan het artikel van Fanta Voogd in nummer 3 van MOTO73 niet. Deze editie ligt tot en met 15 februari in de winkel.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen