Motor & film > Dredd 3D (2012, GB)

Sinds Mad Max (1979) behoort het tot de ongeschreven regels van het genre sombere toekomstfilms dat er motoren in voorkomen. Dredd 3D vormt daarop geen uitzondering. In 1977 ging de Britse strip Judge Dredd van start. Het verhaal speelt zich af in Mega-City One, een stad met 800 miljoen inwoners die zich uitstrekt over de gehele Amerikaanse oostkust. Judge Dredd maakt deel uit van het politiecorps dat niet alleen boeven vangt, maar ook ter plekke berecht. De Judges zijn opsporingbeambte, aanklager, rechter en beul in één.

In 1995 werd het stripverhaal voor het eerst verfilmd, met Sylvester Stallone in de hoofdrol. De film kreeg slechte kritieken. Zelfs de bedenker van de stripheld, de Brit John Wagner, had er geen goed woord voor over. Voor de realisering van de Dredd-verfilming, die op 11 oktober in première ging, schakelde regisseur Pete Travis de stripauteur in als adviseur. Waarmee hij in ieder geval één criticaster preventief onschadelijk maakte.

Tekst: Fanta Voogd

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.