Husqvarna klaar voor Dakar

Op 5 januari gaat in de Peruaanse hoofdstad Lima de Dakar-rally voor de vijfde keer van start in Zuid-Amerika. De route voert naar het zuiden en belooft vanaf de eerste dag zwaar te worden, omdat er direct door een gebied met veel zandduinen wordt gereden. Vanuit Peru gaat de rally naar Chili.

Dwars door de Andes (met als hoogste punt een pas van 4975 meter!) wordt er naar Argentinië gereden. Een paar dagen later wordt de Andes wederom doorkruist om op 19 januari in de Chileense hoofdstad Santiago te eindigen. De af te leggen afstand bedraagt 8423 km, waarvan 4147 km proef.

Husqvarna heeft veel energie gestoken in de rally. De Italianen brengen een team van vier rijders aan de start op een TE449RR, geprepareerd door het Duitse bedrijf Speedbrain. De rijders zijn de Spanjaard Joan Barreda (29), de Portugees Paulo Gonçalves (33), de Italiaan Alessandro Botturi (37) en de Australiër Matt Fish (32). Barreda, Gonçalves en Botturi deden al eerder mee, Fish is een debutant.

Teammanager Wolfgang Fischer over het doel: “We hebben ons op alle punten verbeterd ten opzichte van vorig jaar. We kunnen daarom meestrijden voor topklasseringen. Ik wil niet spreken over de overwinning, maar als je meedoet aan races is de winst wel altijd het ultieme doel.”

Foto v.l.n.r.: Fish, Gonçalves, Botturi en Barreda

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?