dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motor & film > The Bourne Legacy (2012, VS)

“Als je in deze tijd voor een motorachtervolging kiest, dan zeg je tegen jezelf: het moet de beste ooit worden”, aldus regisseur Tony Gilroy, terugblikkend op de totstandkoming van de actiefilm The Bourne Legacy. De achtervolging door de straten van Manilla aan het slot van de film is inderdaad behoorlijk spectaculair.

In 1980 publiceerde de Amerikaanse thrillerschrijver Robert Ludlum het eerste deel van de spionagetrilogie over Jason Bourne, een CIA-agent die door toediening van geavanceerde drugs is geprogrammeerd tot de volmaakte spion. In het eerste deel (The Bourne Identity) komt Bourne stukje bij beetje tot het besef dat de CIA hem inzet als een moorddadige marionet en probeert aan zijn bazen te ontsnappen.

Ludlum schreef drie delen, die werden verfilmd met acteur Matt Damon in de rol van Jason Bourne. Na het overlijden van Ludlum in 2001 ging auteur Eric Van Lustbader verder met de reeks. Maar regisseur Tony Gilroy en diens broer scenarist Dan Gilroy hebben het door Lustbader geschreven vierde deel een geheel eigen draai gegeven.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet die nu in de winkel ligt!

Tekst: Fanto Voogd

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen