Motor & film > The Bourne Legacy (2012, VS)

“Als je in deze tijd voor een motorachtervolging kiest, dan zeg je tegen jezelf: het moet de beste ooit worden”, aldus regisseur Tony Gilroy, terugblikkend op de totstandkoming van de actiefilm The Bourne Legacy. De achtervolging door de straten van Manilla aan het slot van de film is inderdaad behoorlijk spectaculair.

In 1980 publiceerde de Amerikaanse thrillerschrijver Robert Ludlum het eerste deel van de spionagetrilogie over Jason Bourne, een CIA-agent die door toediening van geavanceerde drugs is geprogrammeerd tot de volmaakte spion. In het eerste deel (The Bourne Identity) komt Bourne stukje bij beetje tot het besef dat de CIA hem inzet als een moorddadige marionet en probeert aan zijn bazen te ontsnappen.

Ludlum schreef drie delen, die werden verfilmd met acteur Matt Damon in de rol van Jason Bourne. Na het overlijden van Ludlum in 2001 ging auteur Eric Van Lustbader verder met de reeks. Maar regisseur Tony Gilroy en diens broer scenarist Dan Gilroy hebben het door Lustbader geschreven vierde deel een geheel eigen draai gegeven.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet die nu in de winkel ligt!

Tekst: Fanto Voogd

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.