zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Tessels naar EK Superstock 600

Wayne Tessels maakt dit seizoen met zijn eigen team de overstap van het ONK Dutch Supersport naar het EK Superstock 600, de opstapklasse van het WK Superbike. Afgelopen seizoen werd de Suzuki-coureur zesde in het ONK Supersport ondanks een armbreuk en het missen van de dubbele race op Francorchamps. Hoogtepunt waren twee derde plaatsen, waaronder één tijdens de Dutch TT. Daarnaast werd de inwoner van Lopik op het TT Circuit met een wildcard knap achtste in de Nederlandse race van het EK Superstock 600 en liet daarmee vroeg in het seizoen al zien klaar te zijn voor Europa. Financiële moeilijkheden leken deze stap echter te blokkeren, maar met hulp van onder andere Arie Molenaar lukte het Tessels toch om het budget rond te krijgen.

“Ik kan het amper geloven… Het wordt een zwaar leerjaar, maar ik kan niet wachten om te beginnen. De bedoeling is dat ik in het seizoen nog op een paar circuits ga testen, hoewel een aantal banen nieuw zullen zijn, want we hebben niet het budget en de tijd om overal van tevoren te rijden. Sinds ik Francorchamps vanwege budgettaire redenen moest missen, heb ik samen met mijn team heel veel tijd gestoken in het vinden van nieuwe sponsors. Met succes! Daarnaast heb ik veel steun van Arie Molenaar, Marc Hoegee en vele anderen.”

KNMV-wegracebondscoach Barry Veneman is gelukkig met de overstap van zijn selectierijder. “Wayne is zeker een voorbeeld voor alle jonge coureurs en ik ben er trots op dat hij het rond heeft gekregen in deze moeilijke tijden. Het missen van Francorchamps is misschien wel heel goed geweest, want dat motiveerde hem nog meer. Hij is nooit in de slachtofferrol gekropen. Ik zal hem komend seizoen waar mogelijk assisteren. In ieder geval tijdens de eerste race op Aragón. Daarnaast zullen we met de KNMV-selectie deze winter vooral trainen op banen waar Wayne ook met het EK rijdt.”

Voormalig WK 125cc-teameigenaar Arie Molenaar helpt Tessels komend seizoen vooral achter de schermen. “Natuurlijk probeer je een streekgenoot te steunen, maar in het geval van Wayne is er nog iets anders aan de hand. Ik herken veel van mijzelf in hem. Hij is ook altijd bezig met zijn sport en heeft er alles voor over. Daarnaast heb ik natuurlijk nog veel contacten uit de wegrace en ken ik veel bedrijven uit de buurt. Verder help ik het team met het bewaken van het budget. Waar ga je testen en waar niet en hoe pak je dat logistiek aan? Tijdens de races zal ik niet aanwezig zijn vanwege werkzaamheden in mijn motorzaak en door de Team Molenaar NSF100-cup.”

De eerste race van het EK Superstock 600 vindt zaterdag 13 april om 18.00 uur plaats op het Spaanse Motorland Aragón. Via de Eurosport Player (www.eurosportplayer.nl) live te volgen. Speciaal voor de EK-campagne is de site van Tessels (www.waynetessels.nl) vernieuwd.

Foto: Ad van de Graaf

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen