Motor & Film > The Mini-Skirt Mob

Het bikerfilmgenre heeft een apart subgenre voortgebracht: dat van slechte-vrouwen-op-motoren. Films die het machismo van de bikerfilm op zijn kop zetten en waarin gemotoriseerde vrouwen hun fascinatie voor seks en geweld uitleven. The Mini-Skirt Mob valt binnen het genre in de categorie ‘licht ranzig’.

Lange haren voor jongens, korte rokken voor meisjes. Voor wie er zelf niet bij was, is het moeilijk voor te stellen wat een tumult dat halverwege de jaren zestig gaf. In 1966 zat ik in de eerste klas van de lagere school en ik herinner me nog het meisje uit de zesde dat als eerste een minirokje droeg. Ik weet zelfs nog hoe ze heette. Charmaine en The Beatles deden me besluiten dat ik voortaan alleen nog onder protest naar de kapper ging.

Gek eigenlijk, dat het veranderende modebeeld mensen het gevoel gaf dat alles voortaan anders zou worden. Voor sommigen was dat een gruwel, zoals voor de leraren die jongens en meisjes naar huis stuurden vanwege de lengte van hun haar of rok. Maar velen ervoeren het nieuwe, fleurige straatbeeld toch vooral als bevrijdend.

Meer in de nieuwe MOTO73, die van 13 tot en met 26 oktober 2011 in de winkel ligt!

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.