maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motor & Film > The Mini-Skirt Mob

Het bikerfilmgenre heeft een apart subgenre voortgebracht: dat van slechte-vrouwen-op-motoren. Films die het machismo van de bikerfilm op zijn kop zetten en waarin gemotoriseerde vrouwen hun fascinatie voor seks en geweld uitleven. The Mini-Skirt Mob valt binnen het genre in de categorie ‘licht ranzig’.

Lange haren voor jongens, korte rokken voor meisjes. Voor wie er zelf niet bij was, is het moeilijk voor te stellen wat een tumult dat halverwege de jaren zestig gaf. In 1966 zat ik in de eerste klas van de lagere school en ik herinner me nog het meisje uit de zesde dat als eerste een minirokje droeg. Ik weet zelfs nog hoe ze heette. Charmaine en The Beatles deden me besluiten dat ik voortaan alleen nog onder protest naar de kapper ging.

Gek eigenlijk, dat het veranderende modebeeld mensen het gevoel gaf dat alles voortaan anders zou worden. Voor sommigen was dat een gruwel, zoals voor de leraren die jongens en meisjes naar huis stuurden vanwege de lengte van hun haar of rok. Maar velen ervoeren het nieuwe, fleurige straatbeeld toch vooral als bevrijdend.

Meer in de nieuwe MOTO73, die van 13 tot en met 26 oktober 2011 in de winkel ligt!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen