vrijdag 29 maart 2024

Motor & Film > Waking Ned

Een beeld dat je bijblijft. Een oude naakte man die met een noodgang op een Oost-Duitse MZ rijdt. Grappig, maar de graatmagere opa wekt met zijn broosheid ook vertedering op. Waking Ned is een lieve film, die net niet klef wordt dankzij een zorgvuldige dosis macabere humor. De twee bejaarde vrienden Jackie (Ian Bannen) en Michael (David Kelly) wonen op een Iers eilandje met 52 inwoners. Ze ontdekken dat iemand op het eiland de Lotto moet hebben gewonnen.

Ten einde de winnaar te ontmaskeren nodigen ze alle eilandbewoners uit voor een borrel en merken dat één van de 52 ontbreekt: de gepensioneerde visserman Ned Devine. Als Jackie bij Ned langs gaat, treft hij hem dood aan, zittend voor een ruisende televisie, met een grijns op zijn gezicht en het winnende lot in zijn hand geklemd. ’s Nachts droomt Jackie dat de overledene de prijs aan zijn mede-eilanders gunt, omdat hij geen familie heeft aan wie hij het geld kan nalaten.

De volgende dag oppert Jackie het idee dat zijn vriend Michael zich voordoet als Ned, zodat de prijs van zeven miljoen Ierse pond over de eilandbewoners kan worden verdeeld. Voorwaarde is dat iedereen het spel meespeelt.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet!

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen