donderdag 18 april 2024

MOTOR Magazine strikt 50cc-recordraket

MOTOR Magazine pakt net als vorig jaar groots uit op de MOTORbeurs. Vorig jaar was het thema ‘100 jaar MOTOR’, een groot succes dat we dit jaar minstens gaan evenaren. Misschien zelfs wel gaan doen vergeten, want ook dit keer staat de stand van Nederlands oudste motorblad vol met exclusieve motoren, die je normaal gesproken nooit in het echt zult zien. 

Wat bijvoorbeeld te denken van de 50cc-tweetrapsraket waarmee Aalt Toersen in augustus 2014 het snelheidsrecord wil gaan pakken! Dit record staat op 234 kilometer per uur, maar het doel is 250 kilometer per. En dat allemaal uit een motorblokje van 50 cc! Voor sommigen zelfs als borrelglaasje ondermaats. .. 

Een raket op wielen is de enige omschrijving die het voertuig geen afbreuk doet. Op het oog klaar om horizontaal afgeschoten te worden. Maar zoals de voormalig 50cc-Grand Prix-winnaar eerder al in MOTOR liet weten  moet er nog veel gebeuren.  ‘Om de sodemieter, het is me een project… Het technische gedeelte is echt passen en meten. Elke keer loop je weer tegen nieuwe uitdagingen op, want een millimeter meer of minder kan het verschil al maken. Je weet het van tevoren, maar je wordt er soms wel gek van’, aldus een lachende Toersen.  

Toersen is verantwoordelijk voor het blok, maar om het snelheidsrecord te breken, kan hij niet zonder Maarten Fijlstra en Gerrit Tuenter van Classics Racing uit Zwolle. Fijlstra en Tuenter, beide jarenlang werkzaam in de racerij bij Ronald en Gerrit ten Kate, zijn namelijk verantwoordelijk voor ‘de rest’ en dat is uiteraard net zo belangrijk als het blok. Achter de schermen speelt Cees Lubbers, eigenaar van Classics Racing, zonder twijfel de grootste rol, want hij stelde zijn personeel én zijn werkplaats ter beschikking.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de 50cc-recordraket, waardoor het erg spannend is welke versie precies naar de MOTORbeurs komt. Een teleurstelling zal het in ieder geval nooit worden. Komt dat allen zien van donderdag 20 tot en met zondag 23 februari in Jaarbeurs Utrecht. MOTOR Magazine is te vinden tussen hal 11 en 12. 

Meer informatie: www.motorbeursutrecht.nl. En vergeet niet je kaartjes online te kopen, want dat scheelt euro’s!

Foto: Guus van Goethem

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen