woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motor vliegt de lucht in

Motor rijden belichaamt voor veel mensen de ultieme vrijheid. Als je op een motorfiets rijdt die het luchtruim kan kiezen, moet dat de overtreffende trap van vrijheid zijn. Verschillende partijen werken aan zo’n vliegmobiel in een door Boeing uitgeschreven prijsvraag. Het winnende ontwerp is goed voor een prijs van een miljoen dollar.

35 kilometer vliegen
De luchtmotoren moeten een persoon over een afstand van 35 kilometer kunnen vervoeren zonder bij te tanken. Om dat te bereiken zijn ze licht en minimalistisch ontworpen. Dan vertoon je al snel overeenkomsten met een motorfiets. Uit zeshonderd inzendingen heeft de jury de tien meest belovende ontwerpen geselecteerd voor de grote finale.

Geen vleugels
De ontwerpen verschillen compleet van elkaar. Nieuwe lichtgewicht kunststoffen, elektrische motoren en computers die de stabiliteit garanderen maken tot nu toe gangbare – en noodzakelijke – onderdelen als vleugels, flappen en staart overbodig. Daardoor zien de inzendingen er niet als een miniatuur vliegtuig of helikopter, maar als een motorfiets van de toekomst. Eind 2019 nemen de beste ontwerpen het tegen elkaar op.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen