Motor vliegt de lucht in

Motor rijden belichaamt voor veel mensen de ultieme vrijheid. Als je op een motorfiets rijdt die het luchtruim kan kiezen, moet dat de overtreffende trap van vrijheid zijn. Verschillende partijen werken aan zo’n vliegmobiel in een door Boeing uitgeschreven prijsvraag. Het winnende ontwerp is goed voor een prijs van een miljoen dollar.

35 kilometer vliegen
De luchtmotoren moeten een persoon over een afstand van 35 kilometer kunnen vervoeren zonder bij te tanken. Om dat te bereiken zijn ze licht en minimalistisch ontworpen. Dan vertoon je al snel overeenkomsten met een motorfiets. Uit zeshonderd inzendingen heeft de jury de tien meest belovende ontwerpen geselecteerd voor de grote finale.

Geen vleugels
De ontwerpen verschillen compleet van elkaar. Nieuwe lichtgewicht kunststoffen, elektrische motoren en computers die de stabiliteit garanderen maken tot nu toe gangbare – en noodzakelijke – onderdelen als vleugels, flappen en staart overbodig. Daardoor zien de inzendingen er niet als een miniatuur vliegtuig of helikopter, maar als een motorfiets van de toekomst. Eind 2019 nemen de beste ontwerpen het tegen elkaar op.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.