Motor wereldreiziger in Amsterdam gestolen

Een 50-jarige Indonesiër die in 2006 vanuit Jakarta begon aan een wereldreis, is in Amsterdam gestrand. Zijn motor, waarmee hij al ruim 70 landen had bezocht, werd er vrijdag gestolen. Jeffrey Polnaja, die de reis maakt voor wereldvrede, heeft tijdelijk onderdak bij een vriendin van hem in Eindhoven. Hij zei aangifte te hebben gedaan bij de politie. Op de website van AT5 is te zien dat het gaat om een BMW R1150GS Adventure uit 2000.

In de koffers op de motor zaten onder meer reisdocumenten die hem toegang hadden moeten verschaffen tot een aantal landen. Hij was van plan om medio mei zijn reis te vervolgen vanuit Parijs en van daaruit onder meer door Polen, Rusland, Siberië, Canada en Noord- en Zuid-Amerika te rijden.

Daarna zou hij onder meer Australië en Nieuw-Zeeland bezoeken. Het is zijn bedoeling om in 2014 weer in Jakarta te zijn. Als de motor niet was verdwenen, zou hij nog wat vrienden hebben bezocht en over ruim een week zijn weg zijn vervolgd. ''Nu blijf ik maar even in de buurt, maar als de motor niet terugkomt, moet ik een nieuwe kopen. Maar dan wel van hetzelfde merk en uit hetzelfde jaar.''

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.