13 C
Nederland
vrijdag 1 juli 2022

Motoragent duwt verdachte in volle vaart van scooter

Een motoragent van het politiekorps van Oost-Brabant moet zich voor de rechter verantwoorden voor het in volle vaart van een scooter duwen van een verdachte in de nacht van 8 juli 2015. De verdachte raakte daarbij ernstig gewond.

Iedereen die ooit Blik op de Weg of Wegmisbruikers gezien heeft, weet dat motoragenten haar op hun tanden hebben en met een tweewieler tussen de benen geboren zijn. En dan weet je ook dat de gemiddelde scooterrijder bij dat programma steevast denkt weg te komen van dit soort ervaren politiemensen. 

Zo dus ook in de nacht van 8 juli toen een motoragent op een melding van een inbraak af kwam. Een verdachte maakte zich uit de voeten op een scooter en toen de agent naast de scooter ging rijden om hem tot stoppen te manen, versnelde de verdachte juist. Op dat moment duwde de motoragent tegen het stuur van de verdachte, waardoor hij hard ten val kwam.

De manier waarop de verdachte tot stoppen gedwongen werd, was volgens een onderzoek van de Rijksrecherche absoluut geen politieprocedure. Vanwege de aard van de verwondingen – meerdere botbreuken, hoofd- en nekletsel – dient de motoragent zich nu voor het gerecht te verantwoorden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag, dan wel van mishandeling of zwaar lichamelijk letsel door schuld.

TE VER GEGAAN?
Aangezien we niet achterop de motor zaten bij de agent is het moeilijk inschatten, maar afgaand op wat we weten; ging de motoragent te ver? Voordeel van een agent op de motor is dat hij zijn armen en benen kan gebruiken om redelijk gecontroleerd in te grijpen, in tegenstelling tot een duwtje van een auto.

Maar als dit de gevolgen zijn? Wat vind jij?

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen