Waarom de samenwerking tussen MV Agusta en Motul van belang is

Driewerf hoezee, een teken van leven vanuit MV! Of MV Agusta nog daadwerkelijk in leven was leek inmiddels enkel nog met een stethoscoop te constateren. De fabriek zou stilliggen, (financieel) partner AMG zou de toko over wíllen nemen, maar niet mógen en de stapels onbetaalde rekeningen reiken inmiddels tot het dak. Maar nu is er hoop!

MV Agusta is namelijk een officieel partnerschap aangegaan met de Franse smeermiddelenfirma Motul. Motul gaat alle olie leveren voor de motorfietsen van MV Agusta, maar ook in de productie worden straks Motul-vetten en -smeermiddelen gebruikt. Wat zeker een positief geluid is vanaf de kust van Lago Varese, waar MV huisvest.

Al zijn er nog wel wat hete hangijzers met betrekking tot de heel behoorlijke schulden van het historische Italiaanse merk, want die gaan niet weg met een deal met de olieboer. Alleen zal de olieboer in kwestie niet zomaar in zee gaan met een zinkend schip met Giovanni Castiglioni als kapitein, die zullen de Hare Majesteit MV Agusta graag wel zeewaardig willen zien voor ze tekenen voor een samenwerking.

REDDING NABIJ?
Dat kan erop duiden dat MV Agusta’s redding nabij is, want bij eventuele overname is een deal zoals die met Motul voor de overnamepartner natuurlijk ook een pré. Maar zijn er überhaupt kandidaten die willen dweilen met de kraan open, zoals bij MV een beetje traditie lijkt?

Naar het schijnt komt MV Agusta binnenkort opnieuw in Amerikaanse handen. Polaris uit de Amerikaanse staat Minnesota zou volgens de geruchten azen op MV. Om een aantal redenen klinkt dat logisch, want Harley-Davidson was ooit MV’s baas en met haar merken Victory en Indian is HD de meest directe concurrent. Van MV een succes maken, zoals Harley niet lukte zal zeer doen in Wisconsin.

Daarnaast is Polaris met Victory Racing druk met het uitbreiden van haar race-aspiraties, en ze lopen er nogal mee te koop, maar desalniettemin heeft MV Agusta in het verleden liefst 75 wereldtitels vergaard. Kennis van racen hebben ze dus wel in Varese.

Het zou dan ook goed kunnen dat de samenwerking met Motul het begin is van een nieuw MV Agusta. Het is enkel afwachten geblazen of meneer Castiglioni het tot het zover is uithoudt.

Foto’s: MV Agusta en Polaris

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?