13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motoren op MOTORbeurs Utrecht: wie staan er wel en wie niet?

Hoe zit dat nou met MOTORbeurs Utrecht, die van 14 t/m 17 februari wordt gehouden? Showen alle motormerken nu wel of niet hun nieuwste modellen van 2019? Vorig jaar ontbraken enkele grote merken al, dit jaar zijn Honda, Suzuki, Kawasaki, KTM, Triumph, Moto Guzzi, Aprilia, Vespa en Piaggio afwezig.

In een gezamenlijk uitgestuurd perscommuniqué hebben de merken hiervoor diverse redenen aangegeven. Daarin geven zij onder andere aan dat zij het jammer vinden dat tijdens MOTORbeurs Utrecht de meeste 2019-motoren al bij de dealers te zien zijn. Daarnaast is het bouwen van beursstands voor een relatief kort evenement erg kostbaar is. Dat was niet de belangrijkste reden. De ontbrekende merken gaven tijdens ons belrondje aan dat hun eigen evenementen de belangrijkste reden is om niet meer naar Utrecht te komen.

Eigen shows

Zo hebben sommige merken hun eigen preview-shows. Daar kunnen klanten en geïnteresseerden de nieuwe modellen bekijken. De importeur van Piaggio, Vespa, Aprilia en Moto Guzzi introduceert zelfs een nieuw ‘Test Ride Platform’. Daarin staan proefritten centraal.

‘Met de lancering daarvan voor onze merken verschuiven we de focus nadrukkelijk van een statische naar een dynamische presentatie van onze merken en modellen. Die focus op beleving heeft tevens tot gevolg dat we dit jaar niet hebben gekozen voor een statische presentatie van onze modellen op de MOTORbeurs’, aldus marketingmanager Vivian van Kaam.

Promotor, MOTO73 en Classic & Retro staan op MOTORbeurs Utrecht:  hal 8, stand C034.

De MOTORbeurs vindt het jammer dat een deel van de importeurs afwezig is. De gehele beurs is groter dan in 2018. Martine Sterk, brandmanager van de Jaarbeurs, legt het belang voor motorrijdend Nederland uit: ‘De MOTORbeurs Utrecht heeft een belangrijke functie voor de branche en motorrijdend Nederland. Op het moment van de beurs denkt heel Nederland plots aan motor rijden. Met bijna 300 exposanten , waaronder 10 importeurs die samen 14 motor- en scootermerken vertegenwoordigen, kent de beurs ook dit jaar weer een heel divers aanbod. De vrijgekomen ruimte is samen met de importeurs ingevuld om de bezoekers nog meer beleving te bieden en de mogelijkheid om zelf op te stappen op het testparcours.’

En die bezoekers die nu niet alle nieuwe modellen kunnen zien? ‘Veel van de importeurs die er niet zijn, zetten hun nieuwe modellen bij hun dealers op de stand’, aldus Martine.

Genoeg proef te zitten

De merken die er wel zijn, zijn Benelli, BMW, Ducati, Harley-Davidson, Hyosung, Indian, Kymco, Mash, MV Agusta, NIU, Royal Enfield, Yamaha en de electromerken Zero en NXT. Met het veelvoud aan nieuwe modellen die deze merken presenteren, valt er in onze ogen tijdens MOTORbeurs Utrecht nog genoeg proef te zitten!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen