vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motorrijder gewond na verkeersruzie

Een bedreigende situatie voor twee motorrijders, afgelopen zondag op de Voorthuizerstraat bij Putten: ze halen een automobilist in die zo langzaam rijdt dat -ie waarschijnlijk met andere dingen dan het verkeer bezig is. De automobilist is echter niet van deze inhaalactie gediend en gaat erg dicht achter de motorrijders rijden. Hierop besluiten beide motorrijders een busbaan op te sturen om de automobilist voor te laten gaan.

Hier blijft het echter niet bij, want ook de automobilist stuurt de busbaan op om bedreigend dicht langs de motorrijders te sturen; zo verklaren getuigen. Wanneer de twee motorrijders hun weg vervolgen komen ze opnieuw achter de automobilist terecht, die opnieuw zeer langzaam rijdt. Vlak na een rotonde remt de automobilist zonder aanleiding erg hard, waarna de voorste motorrijder ook vol in de ankers moet om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor komt hij ten val.

De 39-jarige motorrijder uit Rotterdam raakte ondermeer gewond aan nek, knie en pols en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Omdat het kenteken van de automobilist bekend was, kon de politie onmiddelijk op bezoek bij de 54-jarige automobilist uit Putten. Hij bleek echter niet thuis. Maandag werd opnieuw aangeklopt, waarna de politie zijn rijbewijs invorderde. Het proces-verbaal gaat niet alleen over het gevaarlijke rijgedrag, maar ook over doorrijden na een verkeersongeval.

 

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen