Motorrijders gedragen zich voorbeeldig

De politie heeft gistermiddag- en avond bijna 1300 chauffeurs bekeurd wegens te hard rijden. De Noord-Hollandse politie controleerde extra op snelheid vanwege de races zaterdag op TT-circuit in Assen. Op de A7 ter hoogte van Wieringerwerf reden 385 bestuurders te snel. De ‘winnaar’, de bestuurder van een Volvo, moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij 197 kilometer per uur reed terwijl hij hier 130 mag.

Op de Afsluitdijk werden twee motorrijders aan de kant gezet door een onopvallende surveillancemotor. Eentje reed 53 kilometer te snel en raakte daardoor ook zijn rijbewijs kwijt. Dit tweetal en drie Engelse motorrijders die dronken vanaf de veerboot in IJmuiden naar Assen reden waren de enigen die ‘gepakt’ werden. “De motorrijders hebben zich dus voorbeeldig gedragen”, meldt een woordvoerder van de politie.

Bron: noordhollandsdagblad.nl
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.