13 C
Nederland
donderdag 30 juni 2022

Ook extra controles in Noord-Holland

De politie in Noord-Holland controleert vanaf vandaag intensief op verkeer dat onderweg is naar de TT in Assen. Dit jaar staat de politie met de radar op alle belangrijke hoofdwegen richting de Afsluitdijk, maar ook op deze dijk en in de buurt van IJmuiden om de motorrijders die van de veerboot uit Engeland komen in de gaten te houden.

“Het gaat ons vooral om de weggebruikers die echt een gevaar vormen”, zegt Nico Schaper, groepschef Verkeershandhavingsteam van Noord-Holland Noord. Bij controles in deze provincie reed vorig jaar op de donderdag voor 'Assen' 19,2 procent te snel. Op de zaterdag van de race was dit 14 procent.

“Normaal zitten we op 8 procent dus dit heeft wel degelijk met de race te maken. Je ziet soms extreme dingen als de races zijn afgelopen. Dan denken sommige motorrijders dat ze op een circuit zitten. De wetgeving is overigens aangepast, waardoor je nu veel langer je rijbewijs kwijt bent als je heelveel te hard rijdt.”

Wij zwijgen verder…

Foto: ANP
Bron: noordhollandsdagblad.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen