maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Motorrijders willen naar Amsterdam komen UPDATE

UPDATE 2-9-2011
De CDA-fractie in Amsterdam heeft vragen gesteld naar aanleiding van de Harley-dag, meldt Het Parool. Motorrijders willen die komende zondag houden op het Waterlooplein, omdat afgelopen zomer verschillende motorevenementen werden afgelast.

Fractievoorzitter Marijke Shahsavari-Jansen vindt dat de bijeenkomst moet worden verboden. De SP en VVD daarentegen vinden een protestdemonstratie van motorrijders geen probleem. 'Ik snap best dat Harley-fans zich bekocht voelen door de vele afgelastingen. Als er geen veiligheidsproblemen zijn zie ik het probleem niet. Protesteren is een belangrijk Nederlands recht', aldus SP'er Laurens Ivens.

VVD'er Robert Flos vindt ook dat zo'n protest gewoon moet kunnen. 'Er zijn geen aanwijzingen dat het tot criminele activiteiten zou kunnen leiden', aldus Flos.

BERICHT 1-9-2011
Motorrijders willen zondag een Harley-dag houden op het Waterlooplein in Amsterdam. Dat blijkt uit een flyer op Feniks, een website die een podium biedt aan motorclubs, aldus De Telegraaf. De afgelopen zomer werden juist meerdere motorevenementen afgeblazen. Tilburg annuleerde afgelopen weekend nog een Harley-dag, volgens de burgemeester overigens niet vanwege rivaliserende motorbendes.

“Wat een onbeschoftheid om Harley-dag Tilburg op het allerlaatste moment af te gelasten, terwijl er al mensen onderweg waren, standhouders hun spullen al hadden opgezet”, schrijft de webmaster van Feniks. “Als je dit pikt pik je alles van ze. Kom 4 september naar Harley-dag Amsterdam of zwijg voor eeuwig en laat voor altijd met je dollen.”

De gemeente Amsterdam is op de hoogte van de oproep om naar het Waterlooplein te komen, aldus een woordvoerster. Voor de bijeenkomst is volgens haar geen vergunning nodig. De hoofdstad ziet nog geen aanleiding om maatregelen te nemen. Zij houdt de situatie de komende dagen wel in de gaten. Zo nodig komen er alsnog maatregelen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen