vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Capirossi stopt

Loris Capirossi is bezig aan zijn laatste seizoen als motorcoureur. Dat maakte de 38-jarige Italiaan donderdag bekend op het circuit van Misano in Italië.  Op deze baan wordt zondag de GP van San Marino verreden. Capirossi debuteerde in 1990 in de 125cc-klasse en is zodoende aan zijn 22e seizoen bezig. Hij werd wereldkampioen in de 125cc (2x) en de 250cc (1x).

“Ik heb lang aan stoppen gedacht en ik denk dat dit de juiste beslissing voor me is”, lichtte Capirossi zijn beslissing toe. “Ik wil ook tegen de jongens zegen dat ze me moeten proberen te helpen in de laatste races, want ik heb 99 keer op het podium gestaan”, grapte de Italiaan tegen zijn collega’s. Hij heeft nog zes kansen…

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen