Capirossi stopt

Loris Capirossi is bezig aan zijn laatste seizoen als motorcoureur. Dat maakte de 38-jarige Italiaan donderdag bekend op het circuit van Misano in Italië.  Op deze baan wordt zondag de GP van San Marino verreden. Capirossi debuteerde in 1990 in de 125cc-klasse en is zodoende aan zijn 22e seizoen bezig. Hij werd wereldkampioen in de 125cc (2x) en de 250cc (1x).

“Ik heb lang aan stoppen gedacht en ik denk dat dit de juiste beslissing voor me is”, lichtte Capirossi zijn beslissing toe. “Ik wil ook tegen de jongens zegen dat ze me moeten proberen te helpen in de laatste races, want ik heb 99 keer op het podium gestaan”, grapte de Italiaan tegen zijn collega’s. Hij heeft nog zes kansen…

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?