‘Motorrijders zijn goede weggebruikers’

Motorrijders zijn goede weggebruikers, zo vindt driekwart van de deelnemers aan de online poll op truckstar.nl. De gestelde vraag bij dit onderzoek was helder en simpel: hoe ervaar jij als vrachtwagenchauffeur de gemiddelde motorrijder in Nederland? Zeventien procent koos voor ‘een serieuze bestuurder die goed anticipeert en het gevaar uit de weg gaat’.

 

Maar liefst 36 procent ging voor ‘een gemiddelde bestuurder die soms een foutje maakt maar op zich prima rijdt’. Zeven procent merkt nooit iets van motorrijders, ‘dus prima’. Vijftien procent ergert zich alleen aan mooiweerrijders die in grote groepen de wegen ‘onveilig maken’. Daarmee is dus 75 procent van de deelnemers aan de poll (redelijk) positief over de motorrijders.

 

En die andere 25 procent? Tien procent daarvan ziet de motorrijder als ‘een gevaar op de weg die met bloedstollende snelheden rare capriolen uithaalt’. De laatste vijftien procent doet daar nog een schepje bovenop en gaat voor ‘een irritatiefactor omdat ie altijd in m’n dode hoek duikt en hard door de files heen scheurt’.

 

Er werd 1280 keer gestemd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.