Vriendendag TT Circuit groot succes

Met een opkomst van meer dan 250 belangstellenden is de vijfde jaarlijkse bijeenkomst van de Vrienden van het TT Circuit een groot succes geworden. Sterker, nog niet eerder werd dit evenement zo druk bezocht. Maar er was nog meer te vieren.

 

De aanwezigen kregen van bijvoorbeeld de Asser wethouder Henk Matthijsse te horen dat er nog voor de TT van 2015 een nieuwe op- en afrit vanaf de A28 komt, speciaal voor het TT Circuit. Verder liet hij weten dat de bouw van het TT Instituut in november van start zal gaan. Deze nieuwe instelling, die in de directe omgeving van het circuit komt, moet het toonaangevende opleidingscentrum voor motorvoertuigentechniek in Nederland worden. Daarnaast wil de gemeente Assen het TT-Festival uitbouwen tot een motorweek.

 

De presentatie van Matthijsse werd gevolgd door een uiteenzetting van commentator/presentator Corné Klijn over motorsport op TV. Hij hield de aanwezigen voor dat er achter de schermen druk wordt gewerkt om de beelden van de MotoGP-races gedurende het gehele seizoen weer op een openbaar net te krijgen. Als geïnteresseerden noemde Klijn SBS, RTL en ook de nieuwe sportzender FOX.

 

Peter Oosterbaan, directeur van het TT Circuit, ging in op het thema van de Vriendendag, ‘Hoe sterk is de TT’. Volgens Oosterbaan is de TT ijzersterk. Hij benoemde daarbij enkele punten die maken dat de TT en het circuit deze benaming verdienen. “De aanwezigheid van het circuit en de evenementen maken dat er een economische spin off is van zo’n 100 miljoen euro op jaarbasis. Verder biedt het werkgelegenheid aan circa 2000 mensen in de directe en indirecte omgeving van het circuit.”

 

Ook haalde Oosterbaan enkele sportieve zaken aan, zoals het unieke feit dat er sinds de invoering van het WK in 1949 jaarlijks een tellende race op het circuit is gehouden en dat start en finish al bijna 90 jaar dezelfde plek hebben. Oosterbaan wees de aanwezigen er verder op dat de accommodatie geheel in eigen bezit van de TT-organisatie is en dat daardoor gewerkt wordt aan continuering van evenementen in zowel de top- als de breedtesport.

De boeiende dag voor de Vrienden van het TT Circuit kende ook het onderdeel ‘TT Insight’, waarbij oude en nieuwe bekenden uit de auto- en motorwereld, zoals onder meer Wil Hartog, Egbert Streuer, Bryan Schouten, Scott Deroue en Priscilla Speelman verschillende onderwerpen belichtten. Daarnaast konden een motorwegraceteam en een autoraceteam worden bezocht en werd er per bus een ronde over de baan gereden.

In de ochtenduren deden tientallen deelnemers mee aan de toerrit voor auto’s en motoren over delen van voormalige TT circuits. Tijdens deze speciale dag voor vrienden van het TT Circuit, werd ook de 5000ste vriend, Jan Jeuring uit Odoorn, in de bloemen gezet. Hij ontving onder meer twee SuperVIP-kaarten voor de TT van 2014. De organisatie wil op korte termijn doorgroeien naar 10.000 vrienden en gaat daarvoor snel nieuwe plannen ontwikkelen.

 

Foto: Bert van Dalen

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.