vrijdag 19 april 2024

Motorsport op de Olympische Spelen

Als het Internationale Olympische Comité gevoelig is voor de argumenten van de FIM zou E-trial (trialen met elektrische trialmotoren) de eerste officiële olympische motorsportdiscipline ooit zijn. Of dat gaat lukken is nog even wachten, want pas na de Olympische Spelen van Tokio in 2020 maakt het Comité bekend welke nieuwe sporten in 2024 hun opwachting maken. In Japan maken bijvoorbeeld baseball, softbal en skateborden hun entree.

Geweldige kijksport
Het IOC stelt bepaalde  voorwaarden aan potentiele olympische sporten. Het moet een sport voor de jeugd zijn, mannen en vrouwen moeten kunnen deelnemen, het moet duurzaam zijn en spectaculair. Met dat laatste zit het wel goed, trial is een geweldige kijksport. Kunnen de coureurs de show stelen bij de Olympische Spelen 2024 in Parijs? Dat hangt dus af van de wijze koppen in het IOC.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen