Motorverkoop in de lift

De tweewielerverkoop stijgt flink dit jaar ten opzichte van de eerste zes maanden vorig jaar. Waar het sinds 2010 eigenlijk ieder jaar wat minder liep met de motorverkoop, is het nu beter toeven en lijkt een stijgende lijn ingezet te zijn.

Verkoop van nieuwe motoren steeg met 9,2 procent naar 6.820 stuks. Bij de Bovag denken ze dat die stijging vooral te danken is aan het zachte voorjaarsweer. Kortom, het mooie weer trekt toch de motorrijder naar de dealers.

Verdeeld over de merken is BMW nog steeds aanvoerder. In de eerste zes maanden van 2014 verkocht het Duitse merk 1.319 stuks. Op de tweede plek staat Yamaha wat 902 motorfietsen verkocht en Honda is de hekkensluiter van de Top-3 met 803 nieuwe motoren.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.