woensdag 19 juni 2024

MotoShare maakt doorstart na faillissement

MotoShare, het Nederlandse motorverhuurplatform, heeft op 21 december 2023 faillissement aangevraagd. Echter, CEO en eigenaar Daan van der Wal is verheugd om aan te kondigen dat er een doorstart van het platform is gerealiseerd. Vanaf 1 februari 2024 kunnen motorliefhebbers weer motoren huren en verhuren via MotoShare. Het platform begon in 2016 als een peer-to-peer verhuurplatform voor motorliefhebbers en groeide snel in populariteit. In 2020 werd het mogelijk voor zowel particulieren als professionele verhuurders om via MotoShare motoren te huren en verhuren. Het bedrijf breidde ook uit naar Spanje en Frankrijk, maar de kosten van de internationale uitbreiding bleken te hoog en leidden uiteindelijk tot het faillissement in Nederland.

‘Terugkeer van motormerken is voor bezoekers MOTORbeurs Utrecht van groot belang’

Gelukkig kon er een doorstart worden gemaakt dankzij de steun van de community en partners. MotoShare heeft een sterke achterban in Nederland, met bijna 10.000 motorrijders die in 2023 een motor huurden bij particuliere verhuurders of aangesloten Nederlandse motorzaken. De focus zal nu volledig liggen op de Nederlandse markt, met persoonlijke service en krachtige promotie van partners.

Vanaf 1 februari kunnen gebruikers weer motoren huren of verhuren via MotoShare.nl. Betalingen vinden plaats volgens Europese PSD2-regelgeving en worden afgehandeld door PayAut, die beschikt over een vergunning van De Nederlandsche Bank.

Het team achter MotoShare kijkt uit naar een succesvol motorseizoen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen