maandag 28 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MV Agusta en KTM: kapitaalverhoging van 30 miljoen

MV Agusta’s uitbreidings- en groeiprogramma wordt voortgezet met de aankondiging van een kapitaalverhoging van 30 miljoen euro door haar aandeelhouders en KTM.

De aankondiging bekrachtigde officieel de toetreding van de nieuwe aandeelhouder, KTM AG, een onderneming die eigendom is van Pierer Mobility AG, met een aandeel van 25,1% in het aandelenkapitaal. Tegelijkertijd werd de nieuwe raad van bestuur geïnstalleerd, waarin twee leden van de KTM-directie zitting hebben.

Pierer Mobility (KTM, Husqvarna en GasGas) koopt 25% van MV Agusta

Partnership waaruit nieuwe modellen ontstaan

Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motor S.p.A. zei: ‘Ik ben erg blij met deze overeenkomst en zeer verheugd om KTM AG, de marktleider in Europa, te verwelkomen bij MV Agusta, waarmee we een gemeenschappelijke visie op uitmuntendheid delen.’

‘Samen zullen we onze kernactiviteiten en de productie van high-end performance motorfietsen verder ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat de overeenkomst ons merk zal versterken in een bijzonder complexe en uitdagende marktfase’.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen