donderdag 22 februari 2024

MV Agusta en KTM: kapitaalverhoging van 30 miljoen

MV Agusta’s uitbreidings- en groeiprogramma wordt voortgezet met de aankondiging van een kapitaalverhoging van 30 miljoen euro door haar aandeelhouders en KTM.

De aankondiging bekrachtigde officieel de toetreding van de nieuwe aandeelhouder, KTM AG, een onderneming die eigendom is van Pierer Mobility AG, met een aandeel van 25,1% in het aandelenkapitaal. Tegelijkertijd werd de nieuwe raad van bestuur geïnstalleerd, waarin twee leden van de KTM-directie zitting hebben.

Pierer Mobility (KTM, Husqvarna en GasGas) koopt 25% van MV Agusta

Partnership waaruit nieuwe modellen ontstaan

Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motor S.p.A. zei: ‘Ik ben erg blij met deze overeenkomst en zeer verheugd om KTM AG, de marktleider in Europa, te verwelkomen bij MV Agusta, waarmee we een gemeenschappelijke visie op uitmuntendheid delen.’

‘Samen zullen we onze kernactiviteiten en de productie van high-end performance motorfietsen verder ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat de overeenkomst ons merk zal versterken in een bijzonder complexe en uitdagende marktfase’.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen