MV Agusta’s nieuwste hobbyproject

Na zeer goed gebruik heeft MV Agusta ook een speciale versie van de F3 gepresenteerd. En zoals het hoort, is deze Serie Oro (gouden serie) bijzonderder dan bijzonder. Waar moeten we beginnen? Wel, er worden slechts 200 stuks geproduceerd. Enkel op bestelling… Dat geeft goed aan hoe exclusief de F3 Serie Oro is maar het doet ons wel meteen vrezen voor de verkoopprijs.

Als eerste valt natuurlijk het veelvuldig gebruik van goud op. Ook het iets aangetipte lijnenspel op het mooi gespoten plaatwerk zorgt voor een net iets ander voorkomen dan in standaard trim. Let ook op de meegespoten spiegels en de DID Gold (jawel!) ketting. Over details gesproken…

Ook de remmen zijn in stijl aangepakt. Stoppen doe je met radiaal gemonteerde monoblocs die samenwerken met twee raceremschrijven. Natuurlijk van Brembo. Een volledig instelbare Ohlins upside down voorvork en een TTX schok- én stuurdemper maken het plaatje compleet.

En dan zouden we haast nog het veelvuldig gebruik van carbon vergeten. De dashboardcover, onderdelen van de airbox, de swingarm protectie. Veel is gemaakt van dit dure spul.

De prijs? Die is nog niet bekend. Gelukkig maar! Kunnen we mooi nog even dagdromen…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?