dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Actuele verkeersinformatie via Google Maps

Google heeft live verkeersinformatie toegevoegd aan Google Maps in onder meer Nederland, meldt nu.nl. De actuele verkeerssituatie is nu te zien in de kaarten van de zoekgigant. De functionaliteit werd voor het eerst in 2008 geïntroduceerd en is nu in dertien landen beschikbaar. Ook de Benelux is nu aan deze rij landen toegevoegd.

Met de functie kunnen gebruikers van Google Maps, zowel op computers als smartphones, direct zien of er een file staat op dat moment. De actuele verkeersinformatie werkt alleen voor snelwegen en grote wegen in en rond steden. Bijvoorbeeld rond Amsterdam.

Ook is de informatie toegevoegd aan Google Maps Navigation, software waarmee via Google Maps genavigeerd kan worden. Nu kunnen gebruikers hun route dus aanpassen aan de actuele file-informatie.

Ontdek het op maps.google.nl!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen