Actuele verkeersinformatie via Google Maps

Google heeft live verkeersinformatie toegevoegd aan Google Maps in onder meer Nederland, meldt nu.nl. De actuele verkeerssituatie is nu te zien in de kaarten van de zoekgigant. De functionaliteit werd voor het eerst in 2008 geïntroduceerd en is nu in dertien landen beschikbaar. Ook de Benelux is nu aan deze rij landen toegevoegd.

Met de functie kunnen gebruikers van Google Maps, zowel op computers als smartphones, direct zien of er een file staat op dat moment. De actuele verkeersinformatie werkt alleen voor snelwegen en grote wegen in en rond steden. Bijvoorbeeld rond Amsterdam.

Ook is de informatie toegevoegd aan Google Maps Navigation, software waarmee via Google Maps genavigeerd kan worden. Nu kunnen gebruikers hun route dus aanpassen aan de actuele file-informatie.

Ontdek het op maps.google.nl!

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.