maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Na de MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro, nu dan de Brutale 1000 RR

De gelimiteerde en peperdure Brutale 1000 Serie Oro kennen we sinds dit jaar al, en de productie is zelfs al op gang. Maar voor 2020 presenteert MV deze RR-uitvoering, met maar liefst 208 pk en een drooggewicht van 186 kilogram. Voor de gewone man? Nou nee, want deze viercilinder-naked gaat minstens €30.000 kosten. Oef.

De twee kleurstellingen hierboven noemt MV de ‘Grigia’ en de ‘Rosso’, waarbij laatstgenoemde natuurlijk de rode variant is. Detailfoto’s hebben we helaas nog niet, maar uit de documentatie maken we op dat het dashboard die van de Brutale 1000 Serie Oro is. Helaas zijn de carbon wielen ingeruild voor gesmede aluminium exemplaren. Ach, dat is ook niet mis.

Qua elektronica is er niet bezuinigd. Zaken als instelbare tractiecontrole zijn standaard, net zoals launch-controle en bochten-ABS die allemaal input krijgen van de BOSCH-IMU. Tja, met zoveel pk’s zou je ook niet zonder willen. Om al die pk’s aan de grond te krijgen heeft MV er ook voor gekozen om vleugels te monteren. Niet zoals andere merken pontificaal in het zicht, maar als geïntegeerd onderdeel van de stroomlijn.

De vering rondom is van Öhlins en de remmerij van Brembo. We zien overigens de nieuwste Stylema-remklauwen van Brembo en NIX- en TTX-elementen van Öhlins.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen