Naakte laagvlieger

WK Superbike-coureur Eugene Laverty (links) en Sylvain Guintoli hebben de Tuono V4 R ABS al flink getest.

UPDATE 16-7-2013
Goed nieuws! Zojuist bereikt ons het bericht dat de nieuwe Aprilia Tuono V4R met standaard APRC en ABS per direct leverbaar is bij de officiële Aprilia-dealers. De vanafprijs bedraagt 17.790 euro. Dat is inclusief BTW en BPM.

 

BERICHT 11-7-2013
Zeer betrouwbare geruchten waren er al lang over een nieuwe Aprilia Tuono V4 R ABS, maar het bleef wachten op de officiële bevestiging vanuit Noale. Die is er nu en hoe! Met 170 pk bij 11.500 toeren per minuut een 111,5 Nm bij 9.500 toeren is de nieuwe Tuono misschien zelfs we sterker dan je lief is voor een naked. Maar ons hoor je niet klagen! En dat geldt ook over het vernieuwde aPRC-systeem. Het tractioncontrole is vanaf nu instelbaar, zonder dat je het gas te hoeven af te sluiten.

De wheelie-controle werd aangepakt terwijl launchcontrole en een quickshifter natuurlijk niet mogen ontbreken op een motor als deze. Echt nieuws is het ABS, inclusief RLM (rear wheel lift-up mitigation). De volledig vernieuwde 43 mm upside-down-voorvering van Sachs moet voor nog betere feedback gaan zorgen.

En nog zijn we er niet! Verder vallen namelijk het nieuwe zadel en de vergrote tankinhoud (18,5 liter) op. De Tuono V4 R ABS wordt leverbaar in zwart en wit. Alleen wanneer en voor welke prijs ‘ie naar Nederland komt, is nog onduidelijk.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?