woensdag 8 februari 2023

Nederlands snelste dame gaat ONK MX2 uitdaging aan

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Nederlands snelste dame in de motorcross, Nancy van de Ven uit Vlissingen, zal zich dit jaar proberen te kwalificeren voor alle wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap MX2. De laatste twee seizoenen werd ze vijfde in het Wereld Kampioenschap Dames en aan de hand van deze prestaties is ze nu opgenomen in de internationale KNMV selectie.

Ze heeft er twee leerzame KNMV stages in Spanje opzitten en ze is er klaar voor om volgende week richting Qatar te vertrekken voor de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap. Een week na Qatar is de tweede Grand Prix in Thailand en daarna komt ze terug naar Nederland om op 15 maart in Gemert te gaan proberen zich te kwalificeren voor de wedstrijd.

Voor Nancy is het niets nieuws om tussen de mannen te rijden. In haar hele carriere heeft ze tegen de mannen gestreden en wist ze vele successen bij elkaar te rijden. Wel is Nancy zich ervan bewust dat het kwalificeren voor een ONK-wedstrijd niet zonder slag of stoot zal gaan. ‘’Het zal niet makkelijk worden om mijzelf te kwalificeren maar ik ga het gewoon proberen en dan zien we wel hoe we ervoor staan. Meestal komen er in de tweede seizoenshelft iets minder rijders op een ONK af waardoor de kans wellicht groter wordt dat ik er bij zit’’.

Ondanks het feit dat ze dit jaar naast de wedstrijden om het Wereld Kampioenschap van start gaat in het MX2 nationale kampioenschap van de KNMV mist ze volgens de normale weg teveel wedstrijden om in aanmerking te komen voor een ONK start. Daarom heeft ze van de KNMV dispensatie gehad zodat ze toch aan de ONK wedstrijden kan deelnemen. ‘’Op 1 maart mis ik gelijk al de eerste nationale wedstrijd in Heerde omdat ik dan in Qatar zit. Gedurende het jaar vallen er vaker wedstrijden samen zodat ik op voorhand al kansloos zou zijn geweest om in aanmerking te komen voor een ONK start. Omdat de KNMV de leden van de internationale selectie stimuleert om in het ONK van start te gaan, krijg ik toch de kans om deze uitdaging aan te gaan’’.

Op zondag 15 maart weten we rond de klok van 11:00 uur of Nancy er in geslaagd is om zich te kwalificeren voor de wedstrijd! Voor meer informatie over het Open Nederlands Kampioenschap in Gemert kunt u kijken op www.gemert.mx en binnenkort op www.onk-motocross.nl.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen