Nederlandse snelwegen steeds onveiliger

Er gebeuren steeds meer ongelukken op de Nederlandse snelwegen. Dat meldt NRC op basis van een rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) dat vandaag gepubliceerd werd

Het aantal ongevallen op autosnelwegen is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld; van 17.000 in 2014 naar ruim 38.000 in 2018. Van de 678 dodelijke slachtoffers in het verkeer, vorig jaar, vielen er 81 op snelwegen. Dat waren er in 2014 nog 63. Een toename van ruim een derde.

Lees ook: Bijna 3 miljoen verkeersovertredingen in tweede ‘tertiaal’ 2019

In het onderzoek van de SWOV komt ook naar voren dat niet alleen het totaal aantal ongelukken toeneemt, maar dat er ook meer slachtoffers te betreuren zijn. De belangrijkste oorzaken van de ongelukken zijn een te hoge snelheid en afleiding. Die afleiding komt dan weer voornamelijk door gebruik van smartphones. Nog een aangedragen mogelijke oorzaak is de afgenomen handhaving door de politie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.