zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nederlandse snelwegen steeds onveiliger

Er gebeuren steeds meer ongelukken op de Nederlandse snelwegen. Dat meldt NRC op basis van een rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) dat vandaag gepubliceerd werd

Het aantal ongevallen op autosnelwegen is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld; van 17.000 in 2014 naar ruim 38.000 in 2018. Van de 678 dodelijke slachtoffers in het verkeer, vorig jaar, vielen er 81 op snelwegen. Dat waren er in 2014 nog 63. Een toename van ruim een derde.

Lees ook: Bijna 3 miljoen verkeersovertredingen in tweede ‘tertiaal’ 2019

In het onderzoek van de SWOV komt ook naar voren dat niet alleen het totaal aantal ongelukken toeneemt, maar dat er ook meer slachtoffers te betreuren zijn. De belangrijkste oorzaken van de ongelukken zijn een te hoge snelheid en afleiding. Die afleiding komt dan weer voornamelijk door gebruik van smartphones. Nog een aangedragen mogelijke oorzaak is de afgenomen handhaving door de politie.

Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen