Nephelmen levensgevaarlijk?

Nagemaakte motorspullen worden echt een probleem. Bedrijven verkopen spullen die er voor de meeste motorrijders heel legitiem uitzien, maar dat niet zijn. Vooral als het gaat om motorhelmen kan het verschil fataal zijn.

Motorcycle News deed onlangs een vrij diepgaand rapport naar nagemaakte motorhelmen. Daarbij viel en ding op: De publicatie plaatste een foto van een echte helm naast een nephelm; 25% van de respondenten vond de echte helm nep.

De publicatie van Motorcycle News wijst erop dat de meeste vervalsingen er heel echt uitzien. Pas als je echt nauwkeurig bekijkt, merk je de verschillen op. Op het eerste gezicht is dat moeilijk te zien. Een van de dingen is of ze de belangrijke stickers missen, zoals DOT- en ECE-stickers. Een andere is of de prijs gewoon te goed is om waar te zijn. 90% korting op een online aangeboden AGV Pista? Die is waarschijnlijk nep. De meeste van deze nephelmen komen uit China en Indonesië. Vaak zijn het replica’s van helmen waarmee coureurs racen.

Dus hoe voorkom je dat je per ongeluk een nephelm koopt? Koop alleen bij een gerenommeerd bedrijf, van het merk zelf of bij een officiële dealer die het merk verkoopt. En gebruik je verstand. Als er een deal is die te goed is om waar te zijn, vergeet het dan maar. De deal betreft vaak regelrechte nep en is daarom te gevaarlijk om op je hoofd te zetten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?