Nieuw: 2019 Benelli 752S

Afgelopen maand reden we de Benelli TRK 502 X, in de Ardennen. Testrijder Mink Bijlsma vond de allroad een tikkie te zwaar voor de 48pk tweecilinder. Hij zei erbij dat de motor eigenlijk ook bedoeld was voor een op stapel staand 750cc blok. Het eerste model met het nieuwe blok is de afgelopen jaar als prototype gepresenteerde Benelli 752S.

Wat weten we van de Benelli 752S? Nou niet zoveel. Slechts wat we afgelopen jaar aan specs wisten te vergaren. Dat de tweecilinder goed is voor zo’n 82 pk @ 9.000 tpm en een koppel heeft van 67Nm @ 6.500 tpm. Dat het blok een inhoud heeft van 754cc. Dat de remmen mogelijk worden betrokken van de firma Brembo en dat de vering is uitbesteed aan Marzocchi en/of KYB.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?