13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuw: 2019 Benelli 752S

Afgelopen maand reden we de Benelli TRK 502 X, in de Ardennen. Testrijder Mink Bijlsma vond de allroad een tikkie te zwaar voor de 48pk tweecilinder. Hij zei erbij dat de motor eigenlijk ook bedoeld was voor een op stapel staand 750cc blok. Het eerste model met het nieuwe blok is de afgelopen jaar als prototype gepresenteerde Benelli 752S.

Wat weten we van de Benelli 752S? Nou niet zoveel. Slechts wat we afgelopen jaar aan specs wisten te vergaren. Dat de tweecilinder goed is voor zo’n 82 pk @ 9.000 tpm en een koppel heeft van 67Nm @ 6.500 tpm. Dat het blok een inhoud heeft van 754cc. Dat de remmen mogelijk worden betrokken van de firma Brembo en dat de vering is uitbesteed aan Marzocchi en/of KYB.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen