vrijdag 29 maart 2024

Nieuw avontuur BMW

We hebben ons al vaak afgevraagd waarom hij er niet eerder was, een Adventure-versie van de BMW F800GS. De vaak als ‘kleine broer’ van de R1200GS aangeduide motor kan namelijk op een heleboel fronten wedijveren met het grote familielid, maar is net wat handzamer. En misschien omdat Triumph van de ‘kleine’ Tiger 800 wél een ruige XC-versie had, is bij BMW nu de kogel door de kerk. Vanaf 15 juni staat hij bij de dealer.

Ten opzichte van een gewone GS heeft de Adventure een grotere brandstoftank (24 liter), langere veerwegen en een offroadmodus op de tractiecontrole en ABS. Natuurlijk heeft hij ook een hoog windscherm, handkappen, een bagagerek en carterbescherming. De vanaf prijs is € 13.850. Voor de introductie is een Launch Edition verkrijgbaar met een bak opties standaard aan boord: boordcomputer, handvatverwarming, led-koplamp, ESA, alu koffers en een navigatiesysteem. Deze kost € 16.990.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen