Nieuw avontuur BMW

We hebben ons al vaak afgevraagd waarom hij er niet eerder was, een Adventure-versie van de BMW F800GS. De vaak als ‘kleine broer’ van de R1200GS aangeduide motor kan namelijk op een heleboel fronten wedijveren met het grote familielid, maar is net wat handzamer. En misschien omdat Triumph van de ‘kleine’ Tiger 800 wél een ruige XC-versie had, is bij BMW nu de kogel door de kerk. Vanaf 15 juni staat hij bij de dealer.

Ten opzichte van een gewone GS heeft de Adventure een grotere brandstoftank (24 liter), langere veerwegen en een offroadmodus op de tractiecontrole en ABS. Natuurlijk heeft hij ook een hoog windscherm, handkappen, een bagagerek en carterbescherming. De vanaf prijs is € 13.850. Voor de introductie is een Launch Edition verkrijgbaar met een bak opties standaard aan boord: boordcomputer, handvatverwarming, led-koplamp, ESA, alu koffers en een navigatiesysteem. Deze kost € 16.990.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.