zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuw> Brutale R1090

MV Agusta heeft haar viercilinder-familie uitgebreid met de nieuwe Brutale R1090. Deze stoere motor heeft de beschikking over een 1078cc motorblok met radiale in- en uitlaatkleppen. Deze stoere naked bike levert maar liefst 144 pk bij 10.300 tpm.  

De Brutale R1090 heeft een Marzocchi 50mm USD voorvork en een Sachs schokdemper. Het frame is gemaakt van een mix van staal en aluminium. Deze nieuwe Brutale is voorzien van Electronic Engine Control Unit (ECU). Je kunt kiezen uit acht niveaus van tractiecontrole.  

Er zijn drie kleurstellingen verkrijgbaar, rood, wit en zwart. De R1090 heeft een internationale prijs van 13.990 euro. De exacte Nederlandse prijs volgt nog. Eind september staat de nieuwe Brutale bij de dealer.

Meer info op www.mvagusta.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen