dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuw: de MV Agusta Turismo Veloce 800

Op de EICMA heeft MV Agusta zonet de Turismo Veloce 800 onthuld, die ook in de ‘Lusso-uitvoering’ op de markt komt: een meer toergerichte Veloce met koffers en dynamische demping. Op de foto hierboven zien we de Lusso-uitvoering, trouwens.

En wat zien we verder? In de basis is opnieuw het 800-platform gebruikt, met dus de driecilinder zoals we die ook uit de Brutale, Dragster en Rivale kennen. Het motorblok levert in de Veloce 110 pk, MV heeft zich gericht op extra koppel en in het lage- en middengebied hebben ze dat koppel met 15% versterkt, zo vertelt MV ons. Precieze cijfers hebben we niet.

Aan boord is het MVICS 2.0-systeem, met tractiecontrole en vier verschillende motormappings: tour en regen met 90 pk aan topvermogen, sport met 110 pk en een custom-map die je naar eigen voorkeur in kunt stellen. Hiernaast kun je ook de motorrem instellen, net zoals de gasreactie, toerenbegrenzer en vermogenskromme.

Nieuwigheidje is de quickshifter voor op- en terugschakelen, een nieuwigheidje die we gelukkig op steeds meer motoren zien, en we trouwens ook al eerder op andere MV-modellen hebben gezien. Over een paar jaar gemeengoed, dus.

Verder rept MV over een TFT-kleurendisplay, bluetooth-technologie om een en ander te verbinden en vele accessoires en geïntegreerde kofferrekken. Daar hebben we allemaal nog geen specifieke data en foto’s van, maar zogauw we die hebben updaten we dit bericht. Hou het dus in de gaten!

En ohja, de prijs! MV Agusta noemt €15.990 voor de ‘kale’ Turismo Veloce, en €18.990 voor de Lusso-uitvoering. Reken daar een flinke Nederlandse staatskas-bijdrage bij en je weet genoeg.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen