vrijdag 26 april 2024

Nieuw: FB Mondial HPS125 Ubbiali

Het Italiaanse merk FB Mondial was in de periode na Wereldoorlog II één van de toonaangevende merken in de racerij met onder andere drie wereldtitels op rij in de 125cc-categorie. Nello Pagani won de titel in 1949, Bruno Ruffo in 1950 en Carlo Ubbiali in 1951.

Met de HPS125 Ubbiali brengt het merk een eerbetoon aan de wereldtitel van Carlo Ubbiali, nu zeventig jaar geleden.

9 wereldtitels

De HPS 125 Ubbiali heeft een wit-blauw-gouden kleurenschema met het nummer 9 op de zijschilden, refererend naar het aantal wereldtitels van Ubbiali. Verder vallen ook het blauwe zadel en de zwartgelakte spaakvelgen op. Andere nieuwigheden – die je ook bij de standaard HPS 125 vindt – zijn het Dell’Orto-injectiesysteem, het tft-kleurenscherm, het nieuwe ABS-systeem en het hogere en bredere stuur.

Info:

Gijs Gilis
Gijs Gilis
Zot ván alles wat op wielen staat, soms zot óp alles wat wielen heeft. Rijdt het liefst met van die tweewielige machines. Licht of zwaar, naakt of aangekleed, traag of snel, als er maar iets leuk over te vertellen is.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen