woensdag 28 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuw hoofdkwartier voor Norton Motorcycles

Norton Motorcycles Co. Limited kondigt met trots haar nieuwe hoofdkantoor aan in Solihull, Verenigd Koninkrijk. De nieuwe uitvalsbasis van het historische Britse merk biedt onderdak aan de ontwerp-, engineering-, inkoop-, verkoop-, marketing- en ondersteuningsteams, naast het productieteam dat de productie hervat.

Meest geavanceerde productiefaciliteit

De verhuizing maakt deel uit van een miljoeneninvestering door TVS Motor Company, de moedermaatschappij van Norton. Verwacht wordt dat de nieuwe faciliteit de lokale economie een impuls zal geven met 50 hoogwaardige banen. Vertegenwoordigers van Norton verklaarden dat dit de meest geavanceerde productiefaciliteit is in haar 122-jarige geschiedenis.

Norton is blij: Stuart Garner veroordeeld tot giga-boete

Norton Commando Classic

De werkzaamheden zullen volgens planning in het eerste kwartaal van 2021 beginnen. De productie wordt hervat met de productie van de Norton Commando Classic. Daarmee worden toezeggingen aan klanten die aanbetalingen op deze motorfietsen hebben gedaan, nagekomen door Norton. De productie van de exclusieve Norton V4SS superbike wordt ook voortgezet.

TVS Motor Company, gevestigd in Chennai, India, is de op twee na grootste fabrikant van tweewielers op de Indiase markt. TVS kocht Norton Motorcycles Co. Limited in april 2020.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen