Nieuw hoofdkwartier voor Norton Motorcycles

Norton Motorcycles Co. Limited kondigt met trots haar nieuwe hoofdkantoor aan in Solihull, Verenigd Koninkrijk. De nieuwe uitvalsbasis van het historische Britse merk biedt onderdak aan de ontwerp-, engineering-, inkoop-, verkoop-, marketing- en ondersteuningsteams, naast het productieteam dat de productie hervat.

Meest geavanceerde productiefaciliteit

De verhuizing maakt deel uit van een miljoeneninvestering door TVS Motor Company, de moedermaatschappij van Norton. Verwacht wordt dat de nieuwe faciliteit de lokale economie een impuls zal geven met 50 hoogwaardige banen. Vertegenwoordigers van Norton verklaarden dat dit de meest geavanceerde productiefaciliteit is in haar 122-jarige geschiedenis.

Norton is blij: Stuart Garner veroordeeld tot giga-boete

Norton Commando Classic

De werkzaamheden zullen volgens planning in het eerste kwartaal van 2021 beginnen. De productie wordt hervat met de productie van de Norton Commando Classic. Daarmee worden toezeggingen aan klanten die aanbetalingen op deze motorfietsen hebben gedaan, nagekomen door Norton. De productie van de exclusieve Norton V4SS superbike wordt ook voortgezet.

TVS Motor Company, gevestigd in Chennai, India, is de op twee na grootste fabrikant van tweewielers op de Indiase markt. TVS kocht Norton Motorcycles Co. Limited in april 2020.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?